Form Builder: The User Wants to Be Able to Use Placeholders in Cells of Input Table

  • bigdataanaliz
    Asked on January 12, 2021 at 6:05 AM

    Bir diğer sorumda girdi tablosunda default değer girebiliyor muyuz? Anketör girdi tablosuna baktığında sayı girilecek alanda ilk önce sıfır değerini görsün kendisi değiştirmek isterse herhangi bir sayı girerek değiştirebilir mi?


    Teşekkürler

  • hulyamartli Jotform Support
    Replied on January 12, 2021 at 7:13 AM

    Tekrar merhaba,

    Başka form alanlarında "Yer Tutucu" ile örnek bir default değer girme özelliğimiz bulunuyor. Ama maalesef, Girdi Tablosu kutucuklarında iç kısmında default değer gösterimi henüz özelliklerimiz arasında bulunmuyor. Bu özelliğin eklenmesi adına talebinizi ilgili geliştirici ekibimize yönlendirdik. Ancak bu özelliğin eklenmesi; geliştirici ekibimizin iş yükü ile birlikte, bu özelliğin uygulanabilirliğine ve bu özellik için kullanıcılarımızdan gelen talep sayısına bağlı. Bu nedenle özelliğin eklenmesi konusunda size herhangi bir zaman zarfı veremiyoruz. Ancak, talebiniz ile ilgili herhangi bir güncelleme olursa bu forum başlığı üzerinden bilgilendirileceksiniz.

    Bu sırada kullanmanız için size iki farklı yöntem önerebilirim.

    "İpucu Metni" Özelliğini Kullanabilirsiniz

    1. Düzenlemek istediğiniz tabloya tıklayarak, yan tarafında çıkan dişli çark işaretinden "Girdi Tablosu Özellikleri"ne gidiniz.
    2. Bu menüde "GELİŞMİŞ" sekmesine tıklayarak, "İpucu Metni" kısmına açıklamanızı yazabilirsiniz.
    3. Sayfanın yukarı sağ tarafındaki "Formu Önizle" tuşuna bastığınızda ve ilgili tabloya geldiğinizde, açıklamanın tablonun yan tarafında belirdiğini göreceksiniz.

    1610452112 5ffd8c903bd06  Screenshot 10

    Sütunlar kısmında parantez içinde açıklama yazabilirsiniz

    1. Yine "Girdi Tablosu Özellikleri"nden, "ALANLAR" sekmesine gidiniz. Sütunlar kısmı içerisine parantez içerisinde dilediğiniz açıklamayı yazabilirsiniz.

    1610452662 5ffd8eb656ee5  Screenshot 21

    Umarım bu özellikler ihtiyaçlarınızı karşılar.

    Daha fazla yardıma ihtiyaç duyarsanız, bize her zaman ulaşabilirsiniz.